Percheziții la persoane suspectate de înșelăciune prin metoda Singer

Publicat: 14 05. 2014, 11:12
Actualizat: 05 02. 2019, 10:42

Potrivit reprezentanților Poliției Prahova, polițiștii prahoveni au făcut zece percheziții în localități din județele Alba și Cluj, la locuințele unor persoane suspectate de înșelăciune prin metoda mașinii de cusut Singer, faptele fiind comise în perioada decembrie 2013 – mai 2014.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe bunuri (mașini de cusut, telefoane, cartele SIM, tablete), care ar proveni din comiterea faptelor.

Metoda Singer este folosită de infractorii care identifică persoane ce dețin mașini de cusut Singer, pe care le conving că le pot vinde la prețuri mari unor colecționari din străinătate, cerând în schimb sume de bani pentru obținerea unui așa-zis certificat de autenticitate al mașinii.

Până în prezent, polițiștii au identificat cinci prahoveni înșelați de persoanele suspectate în acest dosar, prejudiciul estimat de anchetatori fiind de aproximativ 100.000 de lei.

Polițiștii care au participat la perchezițiile din Cluj și Alba au mandate de aducere pe numele a șapte persoane, acestea urmând să fie ridicate și duse la poliție pentru audieri.