Percheziții la Primăria Călinești din județul Argeș, într-un dosar de abuz, delapidare și evaziune fiscală. La cât se ridică prejudiciul

Publicat: 11 03. 2015, 08:50

Potrivit unui comunicat dat publicității de Inspectoratul de Poliție Județean Argeș, polițiștii de la Investigarea Criminalității Economice fac, miercuri dimineață, 16 percheziții în cadrul a două dosare penale în care se fac cercetări pentru abuz în serviciu, conflict de interese, evaziune fiscală, delapidare și fals în înscrisuri sub semnătură privată, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cele două anchete vizează atribuirea unor contracte de achiziții publice unor societăți comerciale controlate de persoanele bănuite, precum și nerecepționarea lucrărilor în cauză. Prejudiciul cauzat este deaproximativ 900.000 de lei.

Un număr de 14 persoane sunt suspectate de comiterea mai multor infracțiuni în aceste anchete.

Surse judiciare au declarat corespondentului MEDIAFAX că una dintre adresele la care se fac descinderi este sediul Primăriei comunei Călinești. Vizat în acest caz este fostul primar al comunei, Nicolae Gavrilescu, unul dintre cei 14 cercetați.

Perchezițiile la care participă 110 polițiști se desfășoară cu sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.