Pericol de explozie, după ce o cisternă cu 40 de tone de acid sulfuric s-a răsturnat în Prahova. Șoferul a murit, zona a fost izolată pe o rază de 1 km

Publicat: 06 04. 2016, 08:16
Actualizat: 06 04. 2016, 15:48

Măsurătorile echipajelor de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova au arătat că nu au fost înregistrate scurgeri de acid sulfuric din încărcătura de 40 de tone a cisternei.

Conducătorul auto, în vârstă de 40 de ani, a pierdut, miercuri dimineață, controlul volanului, autocisterna lovindu-se de un cap de pod de pe marginea carosabilului și răsturnându-se în apropiere de municipiul Câmpina, la kilometrul 91 al Drumului Național 1. Ulterior, cisterna a lovit o țeavă de gaze și a luat foc.

„Este un accident unde este implicată o autocisternă încărcată cu aproximativ 40 de tone de acid sulfuric, răsturnată pe o parte, a rupt o conductă de gaz, s-a oprit alimentarea cu gaze, s-a stins incendiul și s-a luat măsuri de izolare a zonei pe o rază de un kilometru pentru a pune în siguranță și securitate atât echipele de intervenție, precum și populația din zonă. Poate fi periculos dacă vor fi scurgeri, nu am constatat scurgeri până în acest moment” a declarat Nicolae Popescu, inspector șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova.

Opt autospeciale de lucru cu apă, două echipaje de descarcerare, o ambulanță SMURD și una a Serviciului de Ambulanță Județean Prahova s-au deplasat la locul accidentului.

Traficul este blocat în continuare pe Drumul Național 1 pe ambele sensuri de mers, circulația fiind deviată prin Câmpina.

„În județul Prahova, traficul rutier este întrerupt pe DN1 Bănești – Breaza, la kilometrul 91+300 de metri, din cauza unui accident rutier. O autocisternă care circula pe sensul de mers către Sinaia a rupt separatorul de beton, a pătruns pe sensul opus și s-a răsturnat în afara părții carosabile. Traficul este deviat prin localitatea Câmpina” transmite Centrul Infotrafic al Poliției Române.