PERICOL DE EXPLOZIE. O cisternă cu benzină s-a răsturnat în Vaslui (VIDEO)

Publicat: 02 03. 2020, 20:04
Actualizat: 02 03. 2020, 20:15

O cisternă înmatriculată în Republica Moldova, plină cu benzină, s-a răsturnat – luni după-amiază – în zona Recea, la ieșirea din Huși, județul Vaslui. În urma accidentului, șoferul a fost rănit, iar din autocisternă se scurgea o cantitate mare din încărcătura pe care o transporta.

Șoferul era încercerat, când au ajuns pompierii la el. Bărbatul fost scos și transportat, în stare conștientă și cooperant, la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului din Huși.

“S-a intervenit cu trei autospeciale de apă și spumă, o descarcerare grea, un echipaj CBRN și două ambulanțe. Curge multă benzină și în momentul de față se acționează pentru asigurarea măsurilor de siguranță și pentru închiderea acelor spărturi. S-au luat primele măsuri de prevenire a unui incendiu, au fost decuplate bornele bateriei, a fost împrăștiat nisip pe asfalt și se asigură răcirea autocisternei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui, Marius Stanciu, pentru Mediafax.

„Circulația a fost întreruptă, pe ambele sensuri, până la eliminarea riscului de incendiu”, a precizat Andreea Balan, purtător de cuvânt al Prefecturii Vaslui.