PERICOL pentru turiști. Fortăreața lui Vlad Țepeș, închisă pe perioadă nelimitată, după ce în zonă au apărut URȘI

Publicat: 27 03. 2019, 19:23

This browser does not support the video element.

Cetatea Poenari din județul Argeș, fortăreața lui Vlad Țepeș, este închisă începând de miercuri pe perioadă nelimitată, deoarece în zonă au fost văzuți mai mulți urși. Cetatea a fost închisă și anul trecut, iar după deschidere turiștii au urcat numai însoțiți de jandarmi. 

Conducerea Muzeului Județean Argeș a decis, miercuri, închiderea, pe perioadă nelimitată, a Cetății Poenari, după ce în zonă au apărut urși. Cetatea va fi redeschisă numai atunci când pericolul va fi îndepărtat.

Potrivit anunțului făcut de Muzeul Județean Argeș, „Cetatea Poenari din județul Argeș a fost închisă cu data de 27 martie 2019″.

„Măsura a fost luată după ce în zonă au fost zăriți urși. Accesul este restricționat, iar autoritățile statului monitorizează atent zona”, arată Muzeul Județean Argeș.

Directorul Muzeului Județean Argeș, Cornel Popescu, a declarat, corespondentului Mediafax, că Cetatea Poenari va fi redeschisă numai atunci când pericolul va fi îndepărtat.

„Am notificat toate instituțiile abilitate că au apărut deja urși. În această dimineață (miercuri – n.r.) s-a întâmplat. E foarte importantă protecția vizitatorilor, dar și a colegilor. Sunt 1.480 de trepte de urcat până la cetate”, a declarat Popescu.

Anul trecut, cetatea a fost închisă de două ori, prima oară din cauza unui incendiu puternic de vegetație uscată, iar a doua oară din cauza urșilor. După deschidere, vizitatorii puteau urca doar însoțiți de jandarmi.

Monumentul, ridicat în secolul al XIV-lea, a fost reședința secundară a lui Vlad Țepeș. Cetatea Poenari se află lângă localitatea Arefu.

Foto: Captură