Pericolul mortal de pe șoselele României. Câte mașini prezintă risc iminent de accidente

Publicat: 29 08. 2017, 15:09

Mașinile aveau defecțiuni grave la sistemele de frânare și direcție, la punți și fuzete.

Registrul Auto Român a verificat în trafic, în acest an 35.468 de vehicule, în toată țara. Dintre acestea, la aproximativ 48% s-a depistat cel puțin o neconformitate tehnică.

Din punct de vedere al siguranței rutiere însă, procentajul de respingere al vehiculelor neconforme a fost 37.21%.

În urma testărilor realizate, la 9% dintre autovehiculele verificate inspectorii RAR au constatat neconformități legate de poluare.

Din totalul vehiculelor verificate, 2,78% au fost neconforme din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecției tehnice periodice (dovada de efectuare a ITP expirată, dovezi de efectuare a ITP false).

În București, în urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, pe parcursul primelor 6 luni ale anului 2017 au fost aplicate 1.120 sancțiuni, au fost reținute 17 permise de conducere și 875 de certificate de înmatriculare.

Oficialii RAR spun că rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR. – Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.