Peripețiile unui bărbat infectat cu Covid: A aflat online că are virusul și a mers 50 de kilometri prin județ ca să obțină buletinul de analize și pe hârtie!

Publicat: 21 10. 2020, 07:44
Peripețiile unui bărbat infectat cu Covid: A aflat online că are virusul și a mers 50 de kilometri prin județ ca să obțină buletinul de analize și pe hârtie! / Sursă Foto: Pixabay

Un bărbat din Sibiu a dorit cu tot dinadinsul să obțină rezultatele textului său Covid-19 și pe hârtie, după ce îl primise deja prin SMS – POZITIV – și îl verificase pe site-ul unei clinici!

Bărbatul a mers 50 de kilometri pentru a lua hârtia „la mână” de la clinica unde a făcut testul pentru coronavirus, punând în pericol pacienții și pe cei din jur, scrie antena3.ro.

Bărbatul de 33 de ani din Copșa Mică, Sibiu, a ieșit pozitiv la testul Covid-19, făcut la o clinică din orașul vecin, Mediaș. Rezultatul i-a fost confirmat online, dar și telefonic, prin SMS.

Rezultatele nu l-au mulțumit, așa că a pornit la drum

Individul nu a fost însă mulțumit de rezultat și a dorit să obțină buletinul de analize și fizic, făcând însă un gest absolut inconștient.

S-a dus mai întâi la clinica din Mediaș, unde a făcut testul, ca să ridice personal buletinul de analize, punându-i în pericol și pe pacienții de acolo. Clinica a anunțat imediat autoritățile.

Deși avea dovada și pe hârtie, „pacientul” a mers și la Spitalul Clinic Județean Sibiu, pentru mai multe investigații, „prin aceasta punând în pericol sănătatea celorlalte persoane aflate în interiorul spitalului”, spun polițiștii.

Bărbatul a străbătut peste 50 de kilometri prin județ, fără să se gândească la urmări. Polițiștii Biroului Ordine Publică Mediaș s-au sesizat din oficiu și fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

Individul inconștient are acum și dosar penal.

Un pacient a decedat la două luni după ce a a părăsit terapia intensivă. Ce este „Long Covid” si cum i-a provocat decesul primei victime

Un pacient cu coronavirus care a fost înveselit de terapie intensivă în urmă cu doar câteva luni după ce a supraviețuit unei bătălii de 60 de zile cu boala a murit.

Inginerul aerospațial Roehl Ribaya, în vârstă de 47 de ani, a fost ultimul pacient Covid-19 care a părăsit UCI din Spitalul Blackpool Victoria în iulie după ce a petrecut aproape două luni pe un ventilator mecanic.

Tatăl a fost mutat într-o secție generală pentru reabilitare după eliminarea infecției și a fost externat în cele din urmă pe 14 august.