Persoanele care refuza un loc de muncă oferit pierd dreptul la ajutor social

Publicat: 21 06. 2018, 01:42
Actualizat: 27 03. 2019, 16:11

Proiectul de lege pentru modficarea și completarea Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat, inițat de 5 deputați ALDE, a fost adoptat cu 274 de voturi ”pentru”, 2 abțineri și 4 voturi ”împotrivă”.

„Refuzul unui loc de muncă oferit sau refuzul de a participa la serviciile pentru stimularea ocupării forței de muncă și de formare profesională oferite de agențiile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă atrage încetarea dreptului la ajutorul social”, se arată în propunerea legislativă. Inițiativa mai prevede că familia sau persoana singură poate solicita un nou drept după o perioadă de 12 luni de la data deciziei de încetare a dreptului la ajutorul social.

Refuzul repetat de două ori al persoanelor apte de muncă din familiile beneficiare de ajutor social de a efectua activitățile sezoniere conduce la încetarea dreptului”, se mai menționează în inițiativa legislativă.

Camera Deputaților este for decizional, inițiativa urmând să fie trimisă președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.