Peste 10.000 de turiști petrec Paștele în stațiunile de pe Valea Prahovei

Publicat: 05 05. 2013, 18:37
Actualizat: 06 02. 2019, 12:05

Peste 10.000 de turiști petrec sărbătorile de Paște în stațiunile de pe Valea Prahovei, unii dintre ei profitând de stratul de zăpadă de pe pârtiile din Bucegi, alții făcând plajă la 2000 de metri altitudine, în timp ce alții petrec în aer liber, pe Valea Cerbului.

Potrivit hotelierilor și reprezentanților agențiilor de turism, toate locurile de cazare din stațiunile de pe Valea Prahovei sunt ocupate în această perioadă, peste 10.000 de turiști alegând să petreacă sărbătorile de Paște la munte, în hoteluri sau pensiuni, unde li s-au pregătit meniuri tradiționale.

Punctul de atracție în noaptea de Înviere a fost Mănăstirea Sinaia, unde mii de oameni au participat la slujbă și au primit lumină.

Duminică, câteva zeci de turiști iubitori ai sporturilor de iarnă au schiat ori s-au dat cu snowboard-ul pe pârtia Valea Soarelui, la 2000 de metri altitudine în Bucegi, acolo unde alți turiști au ales să facă plajă.

Salvamontiștii le atrag atenția turiștilor că traseele montane din Bucegi sunt în continuare închise și îi sfătuiesc pe aceștia să nu urce pe munte întrucât pot provoca avalanșe ori se pot rătăci.

O vacanță la munte, în Azuga, Bușteni sau Sinaia a costat între câteva sute de lei și câteva sute de euro, în funcție de numărul de nopți de cazare și de clasificarea hotelului. Pachetele turistice au inclus meniu
tradițional la masa de Pașei, iar unii hotelieri au oferit turiștilor acces la SPA, masaj și chiar posibilitatea de a participa la pregătirea mesei de Paște.