Peste 150 de persoane aflate într-un metrou au rămas blocate o oră în tunel

Publicat: 15 02. 2012, 09:57
Actualizat: 09 03. 2012, 20:15
Un tren metrou s-a defectat, joi noapte, în apropierea unei stației Mihai Bravu din București, peste 150 de persoane fiind blocate o oră în tunel, informează Metrorex.

Un tren metrou s-a defectat, joi noapte, în apropierea unei stației Mihai Bravu din București, peste 150 de persoane fiind blocate o oră în tunel, informează Metrorex.

"Joi, la orele 23.12, un tren de metrou aflat în circulație pe relația Dristor 2 – Republica a fost oprit în stația Mihai Bravu. Imobilizarea trenului la peron a blocat circulația în această stație la linia 1 dinspre stația Timpuri Noi către stația Republica, fapt pentru care circulația trenurilor de metrou pe Magistrala 1 + 3 a fost afectată", precizează Metrorex.

Potrivit sursei citate, la ora 23.30 s-a intervenit cu tren de ajutor în stația respectivă care a realizat cuplarea cu trenul imobilizat la ora 23.35, fără a se reuși reluarea circulației.

La ora 23.47 s-a dispus ca trenul de ajutor să efectueze manevra de întoarcere până în stația Timpuri Noi de unde și-a reluat deplasarea către stația Republica, cu îmbarcarea călătorilor din parcurs, inclusiv a celor debarcați din trenul rămas defect în stația Mihai Bravu.

"Precizăm că, până la reluarea circulației, călătorii din trenul imobilizat au fost debarcați în stația Mihai Bravu, iar trenul care a intervenit ca tren de ajutor era ultimul în parcurs și a staționat în tunel cu ultimii călători (aproximativ 150 persoane)", spune Metrorex.

După efectuarea manevrei de întoarcere în stația Timpuri Noi ultimul tren din parcurs și-a continuat deplasarea către Republica (stația de destinație ) la 12 minute după miezul nopții.

"Pe toată durata incidentului nu s-a realizat comunicarea personalului de conducere a trenurilor cu călătorii. Acest lucru a fost semnalat de către călători la Dispeceratul Central. Ulterior s-a dispus efectuarea de anunțuri prin instalațiile de sonorizare din stația de metrou de la Dispeceratul de Automatizări și Telecomunicații. Administrația Metrorex cere scuze publicului călător afectat ca urmare a incidentului produs în stația Mihai Bravu și a dispus formarea unei comisii pentru cercetarea cauzelor producerii acestui deranjament și modul de intervenție", arată sursa citată. (Mediafax)