Peste 17 milioane de lei reprezentând TVA neplătit de o firmă din Galați, recuperați

Publicat: 31 01. 2013, 23:03
Actualizat: 27 09. 2018, 22:55
Peste 17 milioane de lei reprezentând TVA neplătit în 2011 de o firmă din Galați, care pretindea că livrează materiale de construcții către firme din Bulgaria, au fost recuperați în urma unui control efectuat de Garda Financiară, informează un comunicat al instituției.

Peste 17 milioane de lei reprezentând TVA neplătit în 2011 de o firmă din Galați, care pretindea că livrează materiale de construcții către firme din Bulgaria, au fost recuperați  în urma unui control efectuat de Garda Financiară, informează un comunicat al instituției.

Comisarii Gărzii Financiare au demarat, în decembrie anul trecut, un control privind realitatea și legalitatea scutirii taxei pe valoarea adăugată (TVA) aferentă livrărilor intracomunitare de mărfuri (tablă, fier-beton etc), pretinse a fi efectuate, în cursul anului 2011, de o firmă cu sediul în județul Galați către patru societăți comerciale din Bulgaria.

În urma verificării încrucișate a facturilor emise, a tuturor actelor de însoțire a transporturilor de materiale de construcții și a prestatorilor serviciilor de transport menționați în acte, a rezultat faptul că materialele de construcții au rămas, de fapt, pe teritoriul României și au fost valorificate ilegal, fără a se îndeplini obligațiile fiscale aferente acestor operațiuni comerciale.

Comisarii au calculat un prejudiciul total de 17.469.404 lei cauzat bugetului statului, au întocmit și înaintat o sesizare penală și au dispus instituirea măsurilor asigurătorii asupra conturilor bancare.

Ca urmare a controlului, societatea comercială în cauză a virat la buget suma stabilită drept prejudiciu de către comisarii Gărzii Financiare.