Peste 200 de arme neletale și muniția aferentă, găsite într-o camionetă condusă de un bulgar

Publicat: 06 06. 2013, 16:03
Actualizat: 30 03. 2019, 06:29

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, polițiștii de la punctul de trecere a frontierei Calafat au oprit pentru control o camionetă condusă de un cetățean bulgar în vârstă de 39 de ani.

Acesta transporta, conform declarațiilor, textile, ceramice și parfumuri din Bulgaria, pentru o firmă din Slovacia.

În urma controlului camionetei, oamenii legii au descoperit 15 cutii în care se aflau 10.000 cartușe, 170 de pistoale marca Zoraki și 40 revolvere marca Zoraki.

„În urma controlului de frontieră la mijlocul de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, în partea din față a camionetei, printre marfa declarată, 15 cutii în care se găseau arme neletale și muniția aferentă acestora. Pentru armele și muniția descoperite, șoferul nu deținea avizul de tranzit eliberat de structura teritorială a Poliției de Frontieră, în conformitate cu prevederile legale, fapt pentru care acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră Giurgiu.

Cetățeanul bulgar este cercetat în prezent pentru trafic ilicit de arme și muniții, dar și contrabandă calificată, la finalizarea cazului urmând să fie luate măsurile legale.