Peste 30 de elevi s-au îmbolnăvit de varicelă într-o singură școală din Vaslui. Focarul este în evoluție

Publicat: 11 02. 2015, 21:37

Un focar de varicelă este în evoluție la Școala generală nr. 1 Zorleni, unde 31 de elevi au fost diagnosticați cu această boală a copilăriei, majoritatea cazurilor înregistrându-se în rândul elevilor cu vârste cuprinse între cinci și nouă ani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Raportat de conducerea unității de învățământ, focarul de varicelă este monitorizat de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, care a dispus luarea unor măsuri pentru a limita pe cât posibil apariția unor noi cazuri de boală.

„S-a dispus efectuarea zilnică a triajului epidemiologic și izolarea oricărui elev care prezintă semne de boală. De asemenea, responsabilii școlii au obligativitatea să aerisească sălile de clasă pe timpul pauzelor, precum și înainte și după finalizarea cursurilor”, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu.

Autoritățile sanitare vasluiene se așteaptă la apariția și a altor cazuri de boală, având în vedere că varicela este o boală extrem de contagioasă.