Peste 30 de mineri se vor bloca din nou în subteran, la Roșia Montană, în semn de protest

Publicat: 18 10. 2013, 20:03
Actualizat: 29 07. 2014, 20:18

33 de mineri de la Roșia Montană se vor bloca în subteran sâmbătă, 19 octombrie, timp de câteva ore, se arată într-un comunicat de presă emis de Sindicatul Viitorul Mineritului.

Gestul acestora este menit să tragă un semnal de alarmă cu privire la lipsa locurile de muncă din zonă. De asemenea, minerii condamnă astfel atitudinea protestatarilor anti-RMGC, care sunt acuzați că au recurs la violență.

„Condamnăm acțiunile anti-sociale și anti-românești ale ONG-urilor protestatare împotriva locurilor de muncă în minerit. Cerem acestor ONG-uri să înceteze cu provocările și violența”, se arată în documentul semnat de Cristian Albu, președintele Sindicatului Viitorul Mineritului.

„Vrem să tragem un semnal de alarmă asupra acestor ONG-uri care ne învrăjbesc unii împotriva altora, la noi acasă. (…) Dorim să înțeleagă toată țara că în Munții Apuseni moții susțin mineritul”, mai precizează Cristian Albu.

Nu este pentru prima dată când respectivii mineri recurg la această formă de protest. În luna septembrie, cei 33 de ortaci au coborât în subteran, pentru un protest de câteva ore, cerând aprobarea proiectului de exploatare minieră de la Roșia Montană, ei fiind susținuți la suprafață de 250 de persoane.