Peste 3.000 de timișoreni protestează. Pensionar: „Nu vând viitorul nepoților pe punctul de pensie”

Publicat: 04 02. 2017, 19:45

La fel ca vineri seara, timișorenii și-au dat întâlnire în șase cartiere din oraș, de unde au pornit în marș spre Piața Victoriei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

De exemplu, din Calea Șagului au plecat peste 500 de persoane, printre care și un bărbat aflat în cârje, care au străbătut o distanță de aproximativ doi kilometri.

„Trebuie să facem ceva pentru țara noastră, pentru binele țării, pentru justiție și pentru copiii noștri, să fie așa cum trebuie, o țară liniștită și să nu avem infractori printre noi. Trebuie să facem un efort, indiferent cum suntem, trebuie să mergem să salvăm țara, să fie o țară liniștită, nu cu hoție, cu înșelători, nu e corect”, a spus Nicolae Dragomir, în vârstă de 48 de ani.

În Piața Victoriei, numărul manifestanților a ajuns la peste 3.000, în jurul orei 19.00. Aceștia țin în mâini afișe cu mesaje precum „Ne jigniți inteligența”, „Nesimțirea voastră a trezit România noastră” sau „Trebuie să fii nebun să te pui cu un popor al cărui desert preferat este coliva”.

De asemenea, un pensionar a venit cu o pancartă pe care scrie „Nu vând viitorul nepoților pentru punctul de pensie”.

„Am venit la protest pentru că din 1989 încoace toți cei care sunt în fruntea țării ne-au mințit și nu mai vrem asta. Am ajuns la pensie, după 49 de ani de muncă, am o pensie de 150 de lei, dar nu mai vreau o mărire a punctului ca să poată să-mi scoată ochii dup-aia că mi-au dat ceva. Nu am nevoie, vreau dreptate și pensionarii să se gândească că nu are rost ca viitorul copiilor noștri să îl riscăm pentru câțiva lei în plus de la ăștia. Așa că, cu Dumnezeu înainte până la sfârșit”, a spus Dumitru Mocan, în vârstă de 67 de ani.