Peste 35.000 de vitezomani, depistați într-o săptămână

Publicat: 29 08. 2012, 08:51
Actualizat: 19 10. 2018, 19:21

Direcția Poliției Rutiere a organizat la nivel național, în perioada 20-26 august, o acțiune pentru depistarea șoferilor vitezomani în urma căreia au fost înregistrate peste 35.000 de cazuri, informează Poliția Române.

În urma unei acțiuni la nivel național, coordonate de Direcția Rutieră, polițiștii au depistat 35.498 de cazuri de încălcare a regimului legal de viteză.

Acțiuni similare au vut loc simultan pe teritoriul tuturor celor 27 de statelor membre ale Organizației Polițiilor Rutiere Europene – TISPOL.

În cadrul acțiunii au fost folosite toate sistemele de supraveghere a traficului rutier și măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor din dotarea poliției.

Potrivit Poliției Române, operațiunea constituie un element important în strategia TISPOL de reducere a numărului de persoane decedate sau rănite grav în accidente produse pe drumurile publice din Europa.

Potrivit organizației, la nivel european, viteza excesivă se regăsește între primele trei cauze generatoare de accidente rutiere grave, constituind totodată cauza principală de producere a acestor accidente în rândul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 ani.