Peste 40 de persoane cu simptome de toxiinfecție alimentară la un hotel din Sibiu

Publicat: 01 01. 2016, 09:17

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu, Bianca Săbău, a declarat corespondentului MEDIAFAX că, în total, 43 de persoane de la o unitate hotelieră din municipiul Sibiu au acuzat simptome ale unei toxiinfecții alimentare, după ce, inițial, zece persoane au avut nevoie de îngrijirile medicilor.

„În total, au fost preluate de la fața locului 13 persoane, doi copii și 11 adulți, cu dureri abdominale și vărsături. Victimele au fost transportate la Spitalul de Pediatrie și Spitalul Județean Sibiu”, a declarat Bianca Săbău.

Aceasta a precizat că alte 30 de persoane au primit îngrijiri medicale la fața locului, dar au refuzat transportul la spital.

Deocamdată, nu se cunoaște cauza producerii infecției, dar autoritățile din Sibiu au declanșat o anchetă și vor stabili ce s-a întâmplat, urmând să aplice sancțiunile care se impun.

Inițial, zece persoane cazate la o unitate hotelieră din municipiul Sibiu au primit îngrjiri din partea medicilor, după ce au suferit toxiinfecții alimentare în noaptea de Revelion, șase dintre acestea fiind transportate la unități medicale din oraș.