Peste 40 de TIR-uri, oprite în Vama Albița din cauza drumurilor acoperite de polei

Publicat: 30 01. 2014, 12:47
Actualizat: 06 02. 2016, 22:17

Peste 40 de TIR-uri care au intrat în țară joi dimineață din Republica Moldova sunt oprite în Vama Albița, în condițiile în care mai multe sectoare de drum în pantă sunt impracticabile pentru mașinile cu masa de peste 7,5 tone, între Albița și municipiul Huși.

Traficul rutier pentru mașinile de peste 7,5 tone este restricționat, joi la prânz, între Vama Albița și municipiul Huși din cauza unor sectoare de drum în pantă impracticabile pe DN 24B (E 581), ca urmare a formării poleiului pe șosea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În aceste condiții, peste 40 de TIR-uri sunt oprite în Punctul de Trecere a Frontierei Albița, șoferii preferând, la recomandarea autorităților de frontieră, să aștepte rezolvarea problemelor de către Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADR).

„Poliția de Frontieră le aduce la cunoștință șoferilor de autotrenuri că nu se poate circula spre Huși, astfel încât aceștia preferă să rămână în Vama Albița până la rezolvarea problemelor apărute. Dacă și-ar fi continuat cursa, șoferii de TIR ar fi rămas blocați în trafic și ar fi rămas în așteptare pe șosea, în mijlocul câmpului”, a declarat șeful Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui, Manuel Nacu.

Reprezentanții CNADR susțin că în zona blocajelor au fost trimise utilaje care să împrăștie material antiderapant astfel încât traficul pentru mașinile de peste 7,5 tone, dinspre Albița spre Huși, să fie reluat în cel mai scurt timp.

La ora transmiterii acestei știri, în județul Vaslui sunt blocate două drumuri județene, respectiv Codăești – Dănești și Ciocani – Coroiești, mai multe utilaje de deszăpezire acționând pentru realuarea traficului pe aceste două artere.