Peste 400 de letoni îi cer lui Roman Abramovici să le cumpere țara

Publicat: 15 02. 2012, 15:58
Actualizat: 21 05. 2012, 13:40
Peste 400 de letoni au semnat o scrisoare adresată miliardarului rus Roman Abramovici în care îi cer să le cumpere țara, informează RIA Novosti.

Peste 400 de letoni au semnat o scrisoare adresată miliardarului rus Roman Abramovici în care îi cer să le cumpere țara, informează RIA Novosti.

În scrisoare, postată de un anonim pe site-ul petitonline.com, se arată că Letonia a intrat în faliment, iar conducerea țării discută cu reprezentanții Fondului Monetar Internațional despre vânzarea Letoniei pentru 7,5 miliarde de euro.

"Aș vrea să vă gândiți la posibilitatea de a cumpăra Letonia: populația este muncitoare și plăcută, zona este ecologizată și aveți destul spațiu pentru iahtul dumneavoastră", potrivit scrisorii.

Letonia a avut cel mai mare declin economic din Uniunea Europeană, PIB-ul scăzând în al treilea trimestru al acestui an cu 4,6 la sută față de perioada similară a anului trecut.

Abramovici este pe locul doi în tipul celor mai bogați ruși, cu o avere de 23 de miliarde de euro. Printre afacerile lui se numără uzine de prelucrare a oțelului și companii de cărbune în Rusia și în străinătate. Miliardarul este cunoscut în Occident ca fiind patronul echipei de fotbal britanice Chelsea.

În urmă cu câteva luni, alți 2.000 de letoni au semnat o petiție prin care cereau guvernului suedez să le "ocupe" țara. (Mediafax)