Peste 50 de carduri de sănătate declarate pierdute în ultimele zile la Vaslui. Mulți asigurați susțin că le-au rămas în bancomate

Publicat: 07 05. 2015, 19:07

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui a înregistrat, în această săptămână, numeroase cereri de eliberare a unui nou card de sănătate, după ce titularii l-au declarat pierdut, în diferite circumstanțe, pe cel primit inițial.

În schimbul a 15,5 lei, cei peste 50 de vasluieni care și-au declarat pierdut cardul vor primi duplicatul prin Poștă, până atunci urmând să beneficieze de servicii medicale în baza unei adeverințe eliberate de CJAS Vaslui.

„Asigurații nu declară și nici nu sunt obligați să spună în ce condiții au pierdut cardurile de sănătate, însă există și cazuri în care au fost introduse, probabil din greșeală, în bancomate. Oamenii le-au declarat imediat pierdute, de teamă că nu vor mai beneficia de servicii medicale”, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, directorul CJAS Vaslui, Simona Polak.

Potrivit sursei citate, 60.000 de carduri de sănătate, din cele 230.000 eliberate în județul Vaslui, au fost activate până în prezent, mai mult de 6.000 numai în ultimele 24 de ore.