Peste 50 de deținuți de la Penitenciarul Slobozia vor participa, joi, la un târg de joburi

Publicat: 10 10. 2012, 18:44
Actualizat: 28 09. 2018, 08:52
Peste 50 de deținuți pe cale de a fi eliberați de la Penitenciarul Slobozia vor participa, joi, începând cu ora 9.00, la Centrul Cultural UNESCO "Ionel Perlea", la un târg de joburi la care și-au anunțat prezența 15 angajatori, informează organizatorii.

Inițiativa aparține Centrului Român pentru Educație și Dezvoltare Umană (CRED), care, în cadrul unui proiect mai amplu pentru reinserția socială a foștilor deținuți, a mai organizat în țară astfel de târguri, precum și cursuri de calificare pentru persoanele private de liberate.

Târgul de locuri de muncă este organizat în cadrul proiectului „Tranziția spre libertate prin Centre Regionale de Incluziune Socială” al CRED, împreună cu Penitenciarul Slobozia și Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Ialomița.

Evenimentul se adresează deținuților pe cale de eliberare, care au astfel ocazia să se familiarizeze cu actuala piață a muncii, să contacteze potențiali angajatori și să afle de la aceștia de ce calități și aptitudini au nevoie.

Locurile de muncă oferite sunt în diverse domenii, printre care construcții, alimentație publică și agricultură. Unii dintre deținuți au făcut deja cursuri de calificare în aceste domenii, în perioada de detenție.

Târgurile de locuri de muncă reprezintă o componentă a proiectului „Tranziția spre libertate prin Centre Regionale de Incluziune Socială”, desfășurat de CRED, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

În cadrul proiectului, peste 4.000 de deținuți din regiunile București-Ilfov, Nord – Vest, Centru, Sud-Muntenia și Sud-Est vor fi susținuți în procesul de reinserție socială astfel încât procentul de recidivă să fie cât mai scăzut, în condițiile în care România are una dintre cele mai mari rate de recidivă, de circa 80%, potrivit reprezentanților proiectului.

Pe lângă cursurile de pregătire profesională și târgurile de locuri de muncă pentru deținuți, o altă componentă a proiectului este crearea a patru centre de incluziune socială pentru foștii deținuți, în regiunile București-Ilfov, Sud-Est, Centrală și Nord-Vest, de către ONG-uri active în domeniul social.