Peste 80 de persoane în stare gravă au fost transportate cu aeronave SMURD în ultima săptămână

Publicat: 24 08. 2013, 14:08
Actualizat: 04 02. 2019, 11:35

Peste 80 de persoane aflate în stare gravă au fost transportate cu aeronave SMURD în perioada 14-22 august, misiunile fiind executate de piloții Inspectoratului General de Aviație, prin punctele de operare de la București, Iași, Constanța, Craiova și Arad.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au intervenit pentru salvarea a 81 de persoane, în misiuni executate în cooperare cu SMURD, informează sâmbătă Ministerul Afacerilor Interne (MAI), într-un comunicat de presă.

Intervențiile au vizat transportul medical de urgență și au presupus efectuarea a peste 150 ore de zbor de către piloții MAI. Astfel, au fost executate câte 15 misiuni prin Punctele de Operare Aeromedicală SMURD București și Arad, câte 12 prin unitățile de la Constanța și Iași, iar șase prin structura de la Craiova.

Totodată, piloții Inspectoratului General de Aviație s-au alăturat echipelor de jandarmi, pompieri și polițiști de frontieră care au intervenit pentru localizarea și stingerea incendiului de pădure și de vegetație uscată izbucnit în apropierea vârfului Toroioaga, la aproximativ 1.400 de metri altitudine, în zona localității Borșa.

Cele două elicoptere de tip MI-17 care au intervenit la fața locului au executat misiuni de cercetare aeriană și stingere a incendiului, aeronavele fiind echipate cu dispozitivul acroșat bambi-bucket, prin intermediul căruia au putut fi dispersate, la fiecare acțiune, aproximativ 3.000 de litri de apă. În urma acțiunilor, incendiul a fost stins vineri, a precizat MAI.

SMURD folosește pentru misiunile de salvare aero-medicală elicopterul ușor multifuncțional Eurocopter EC 135 și avionul medical de tip Piper PA-42 Cheyenne III aflate în dotarea Inspectoratului General de Aviație din Ministerul Afacerilor Interne.