Peste 900 de tone de legume, fructe și carne fără acte, în valoare de cca. 4 mil. de lei, confiscate

Publicat: 30 11. 2013, 16:52

Peste 900 de tone de legume, fructe și carne care nu aveau documente legale, în valoare de aproape 4 milioane de lei, au fost ridicate de oamenii legii, în vederea confiscării, după controale făcute în toată țara, informează Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).

În cadrul acțiunii începute la 18 noiembrie, polițiștii de investigare a fraudelor au identificat 288 de infracțiuni economice, majoritatea fiind fapte de evaziune fiscală, și au dat aproape 2.500 de sancțiuni contravenționale.

„De la începutul acțiunii, au fost verificate 2.936 de societăți comerciale, fiind constatate în faza preliminară a cercetărilor 288 de infracțiuni, dintre care 183 de evaziune fiscală”, precizează IGPR.

În acestă acțiune, desfășurată la nivel național, sunt implicați aproape 2.000 de polițiști, care verifică operațiunile de achiziție intracomunitară/import a produselor din carne, a legumelor, fructelor și obiectelor ornamentale.

Potrivit IGPR, polițiștii fac, în continuare, controale în principalele centre comerciale en-gros din țară, și în special la cele din București și Ilfov, în Portul Constanța, în zona punctelor de trecere a frontierei și pe principalele căi de acces în zona București-Ilfov, fiind monitorizate transporturile din aceste categorii de produse prin amplasarea de filtre, în echipe mixte, compuse din polițiști de investigarea fraudelor și poliție rutieră.