Peste o sută de persoane și un elicopter încearcă să stingă două focare de incendiu în Parcul Național Domogled

Publicat: 02 05. 2018, 10:18
Actualizat: 02 05. 2018, 10:25

This browser does not support the video element.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Caraș-Severin, două focare de incendiu au fost observate, miercuri dimineață, în pădurea de pin din Parcul Național Domogled – Valea Cernei, de către pilotul de pe elicopterul care a făcut o misiune de recunoaștere.

„Cele două focare sunt răzlețe, pe o suprafață de trei hectare. Aseară (n.r. marți) nu se mai observau focare, dar peste noapte s-au reaprins în două locuri”, au arătat reprezentanții ISU Caraș-Severin.

În jurul orei 10.00, un elicopter MAI a reînceput misiunile de aruncare cu apă, iar 140 de persoane, pompieri, angajați ai direcției silvice și rangeri, acționează de la sol cu lopeți, bătătoare și rucsaci de intervenție la incendii de pădure.

Incendiul a izbucnit vineri, în jurul orei 15.00, în zona orașului Băile Herculane, în Parcul Național Domogled – Valea Cernei, iar marți se manifesta pe trei hectare, la o plantație de pin negru de Banat și subarboret și exista pericolul extinderii la o pădure de fag.

Zona în care s-a produs incendiul este la o altitudine de 1.100 de metri, la 25 kilometri distanță față de orașul Băile Herculane, din care 15 kilometri drum neamenajat, și este caracterizată de un relief foarte dificil. Este o zonă stâncoasă, pe o pantă abruptă, cu o înclinație de 40 de grade, potrivit ISU Caraș-Severin.