Peste o tonă de țiței s-a scurs în pârâul Mareș, un afluent al râului Teleorman

Publicat: 08 10. 2013, 10:03
Actualizat: 27 03. 2019, 14:29

Peste o tonă de țiței s-a scurs în pârâul Mareș, afluent al râului Teleorman, afirmă reprezentanții Administrației de Apă Argeș-Vedea, potrivit cărora sursa poluării este o instalație artizanală montată pe o conductă a Conpet, hoții fiind căutați de polițiști, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Poluarea cu țiței s-a produs luni seară pe pârâul Mareș, în localitatea argeșeană Albota, iar pe parcursul nopții s-a intervenit cu filtre și baraje de protecție pentru a limita efectele acesteia.

Conform reprezentanților Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea, peste o tonă de țiței s-a scurs în pârâul Mareș.

„La locul accidentului au acționat echipe de intervenție de la societatea care deține conducta de petrol, de la Administrația Bazinală de Apă Argeș Vedea și de la Comisariatul Județean Argeș al Gărzii de Mediu, care au întins filtre de protecție pentru reținerea și limitarea poluării, baraje din nisip și paie, în aval de locul poluării și alte câteva stăvilare spre râul Teleorman”, a declarat directorul Administrației Bazinale de Apă Argeș Vedea, Dumitru Ciobanu.

Potrivit autorităților, sursa poluării este o instalație artizanală montată pe o conductă de petrol a SC Conpet SA Ploiești, iar jandarmii și polițiștii au găsit la o jumătate de kilometru distanță de locul în care curgea petrolul o groapă în care hoții au înțepat conducta magistrală și una dintre cele mai mari ramificații de conducte prin care se fura țiței. Din racord plecau mai multe conducte, iar la 500 de metri distanță una dintre îmbinări a cedat.

La locul incidentului a fost chemat și proprietarul terenului pe care se afla ramificația de conducte.

„Am mai avut astfel de cazuri în zonă. Instalația artizanală permitea umplerea în câteva minute a recipientelor cu cantitatea de o tonă. Am început cercetarile, avem un cerc de suspecți, este clar că sunt mai mulți și sunt și dintre cei care au mai comis astfel de infracțiuni. Acuzația principală este de furt, dar sunt și alte infracțiuni și riscă închisoare până la 15 ani”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Arges, comisar-șef Dănuț Dinu.