Piedone, trimis în judecată pentru autorizațiile semnate în favoarea copiilor săi

Publicat: 07 11. 2016, 13:32

Cristian Popescu Piedone, fostul primar al sectorului 4, a fost trimis în judecată pentru trei fapte de conflict de interese. El este acuzat că a semnat mai multe autorizații de funcționare în sectorul 4 pentru firmele copiilor săi.

Procurorii Parchetului de pe lângă instanța supremă arată că în perioada 2013-2014, în calitate de primar, Piedone a semnat acorduri și autorizații de funcționare pentru firma Gold Trust Enterprises, care avea ca obiect de activitate restaurantele, firmă la care erau acționari și administratori copiii săi, Vlad Popescu și Ana Maria Popescu.

De asemenea, Piedone a semnat două acorduri de funcționare pentru firma Sport Team Kart, care avea pista de karturi din Parcul Lumea Copiilor, din sectorul 4. Firma era deținută de fiul lui Piedone, Vlad Popescu.

În 2015, Piedone a semnat și acordul de funcționare pentru firma Chocoland, specializată în vânzare de produse de patiserie, pâine și dulciuri, la care acționar și administrator unic era fiica sa, Ana Maria Popescu.

Dosarul va fi judecat de Judecătoria sectorului 4. Ancheta a pornit după ce Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat în septembrie 2016 că Piedone se află în conflict de interese. ANI acuza atunci că în cazul pistei de karturi a fiului lui Piedone, acordul cu Administrația Domeniului Public Sector 4 viza o suprafață de 400 de metri pătrați, însă în realitate surafața dată în folosință era 2.234 metri pătrați.