Piloții unui avion nu au observat aeroportul unde urmau să aterizeze și au zburat încă 240km

Publicat: 16 02. 2012, 08:54
Actualizat: 23 02. 2012, 12:17
Piloții unui avion al companiei americane Northwest Airlines au survolat aeroportul din Mineapolis, unde trebuiau să aterizeze, fără să îl remarce și au mers încă 240 de kilometri înainte de a intra în legătură cu controlorii de trafic, relatează CNN.

Piloții unui avion al companiei americaneNorthwest Airlines au survolat aeroportul dinMineapolis, unde trebuiau să aterizeze, fără să îl remarce și aumers încă 240 de kilometri înainte de a intra în legătură cucontrolorii de trafic, relatează CNN.

Controlorii de trafic au pierdut contactul prin radio cu avionulAirbus A320, având la bord 147 de pasageri și un număr recunoscutde membri ai echipajului, în timp ce se afla la o altitudine de37.000 de picioare (11.200 de metri), potrivit Comisiei pentruSiguranța transporturilor Naționale.

În timp ce se apropia de aeroport comunicațiile cu avionul au fostîntrerupte peste o oră, dar controlorii de trafic vedeau avionul peradar, astfel încât cunoșteau exact poziția acestuia în aceastăperioadă de timp, potrivit FAA.

Avionul a trecut de destinație (Aeroportul Internațional St. Pauldin Minneapolis) zburând în continuare spre nord-est circa 240 dekilometri în 16 minute, după care controlorii de trafic aurestabilit legătura cu membrii echipajului, care au declarat că aufost distrași, potrivit autorităților.

„Membrii echipajului au declarat că au avut o discuție aprinsădespre politica transporturilor aeriene și au fost distrași de lasituația momentului”, potrivit unui comunicat oficial.

Administația Federală a Aviației analizează toate explicațiileposibile, inclusiv ipoteza ca piloții să fi adormit.

Mediafax