Pilotul Petru Lazăr a supraviețuit impactului avionului cu solul, dar a murit carbonizat după ce aparatul de zbor a luat foc

Publicat: 18 06. 2012, 17:39
Actualizat: 18 06. 2012, 17:39

Pilotul Petru Lazăr a supraviețuit impactului avionului cu solul, el murind carbonizat, după ce aparatul de zbor a luat foc, au stabilit medicii legiști prahoveni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanților Serviciului de Medicină Legală Prahova, pilotul a murit carbonizat.

Astfel, Petru Lazăr a supraviețuit impactului avionului cu solul, decesul survenind incendiului produs imediat după ce aparatul de zbor s-a prăbușit.

Potrivit reprezentanților Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, care au deschis o anchetă în acest caz, epava avionului a fost ridicată de către reprezentanții Centrului de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile, pentru a fi expertizată.

În baza expertizei se va stabili dacă aeronava a avut sau nu defecțiuni care să provoace prăbușirea.

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit, duminică, în localitatea prahoveană Bănești, pilotul pierzându-și viața. Avionul a căzut pe un câmp, în apropierea unei pensiuni, într-o zonă în care nu se afla nicio persoană.

Petru Lazăr avea 57 de ani și era pilot de încercare la Aerostar Bacău și comandor în rezervă. Duminică, el pilota o aeronavă tip „Festival”, un avion ultraușor, proiectat și produs la Aerostar Bacău.

Potrivit lui Dragoș Dobre, președintele Asociației „Aripi românești”, organizatorul evenimentului de duminică, din Bănești, pilotul Petru Lazăr executa un zbor în cadrul întrecerii de precizia aterizării prevăzut în programul Bănești Fly-In.

Reprezentanții Asociației „Aripi românești” au precizat că Bănești Fly-In nu a fost un show aviatic, ci un eveniment anual de zbor, în cadrul caruia piloții și pasionații de zbor se întâlnesc pentru a zbura. Spre deosebire de mitingurile aviatice, evenimentele de tip „fly-in” presupun stabilirea unui aerodrom ca punct de întâlnire pentru piloți, spațiu în care aceștia participă la diferite activități dedicate lor, prezența publicului fiind opțională.

Dragoș Dobre, președintele Asociației „Aripi Românești”, a declarat pentru MEDIAFAX că pilotul Petru Lazăr nu era membru al asociației, ci se înscrisese pentru a participa la eveimentul organizat duminică, la Bănești.

Organizatorii au precizat, de asemenea, că „Bănești Fly-In” a respectat toate normele legale ce prevăd siguranța zborului și desfășurarea evenimentelor aviatice.

Cauzele producerii accidentului aviatic nu au fost stabilite încă. O comisie de anchetă, din care fac parte procurori de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, dar și specialiști din cadrul Autorității Aeronautice din România, urmează să stabilească în ce condiții s-a produs accidentul.