Cine face legea în Downing Street 10? Pisica Larry e singura constantă în Guvernul din UK

Publicat: 18 08. 2023, 13:32
Actualizat: 18 08. 2023, 17:39

Celebrul motan Larry, care are domiciliu în reședința oficială a primului-ministru Regatului Unit de pe 10 Downing Street, a rămas singura constantă în viața politică engleză. Felina, care a fost adusă în 2011 a schimbat numai puțin de cinci premieri.

Pe fondul unui val de alegeri, Brexit, dar și o doză considerabilă de scandal politic, o pisică numită Larry a rămas una dintre puținele figuri consecvente din Londra. Felina a fost adusă în 15 februarie 2011 de către David Cameron, fostul premier al Regatului Unit și se află și astăzi în grija personalului de pe Downing Street, fără însă a se afla în propietatea vreunui dintre premieri.

Site-ul web Downing Street descrie îndatoririle lui Larry ca „întâmpinarea oaspeților în casă, inspectarea apărărilor de securitate și testarea mobilierului antic pentru calitatea somnului”.

Motanul în vârstă de 16 ani, a fost gazda unor premieri precum David Cameron, Theresa May, Boris Johnson, Liz Truss și Rishi Sunak, actualul premier al Regatului. Sursele din Downing Street spun că Larry nu a avut o relație așa bună cu Lizz Truss, dar că s-a înțeles bine cu ceilalți premieri britanici.

Larry mai virală decât ministrul de Finanțe

Contul neoficial de Twitter al lui Larry se mândrește cu de trei ori mai mulți adepți decât principalul cont al ministrului de Finanțe al Regatului Unit, Jeremy Hunt. Acest lucru este datorat popularității în creștere a felinei de pe 10 Downing Street, adorată de milioane de englezi.

Larry se poate mândi deja cu nume celebre care i-au trecut pragul, printre care cel mai sonor este fostul președinte american Barack Obama, pe care la cunoscut în mai 2011, anul venirii sale pe Downing Street. Prima felină oficială guvernamentală a Marii Britanii a fost o pisică de culoare neagră numită Peter.

Sursa: Twitter/ Larry the Cat

CITIȚI ȘI:

VIDEO | Motanul Larry a pus pe fugă o vulpe din fața reședinței premierului britanic. Confruntarea a fost surprinsă de camerele de filmat