Plângerea lui Sebastian Ghiță privind doctoratul lui Kovesi, clasată de procurori

Publicat: 21 12. 2016, 13:43
Actualizat: 12 06. 2018, 13:10

Cauza a fost deschisă după ce la data de 27 septembrie Sebastian Ghiță a depus la Parchetul General un autodenunț în care susținea că, împreună cu mai mulți demnitari ai statului român, a participat la falsificarea raportului tehnic de expertiză a tezei de doctorat a procurorului-șef DNA, Laura Codruța Kovesi.

Ulterior, procurorii au deschis un dosar, fiind audiate mai multe persoane. Pe parcursul anchetei, fostul deputat nu a putut să își probeze spusele, astfel că dosarul a fost clasat, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.

Procurorul-șef DNA, Laura Codruța Kovesi, a precizat, referitor la acuzațiile deputatului Sebastian Ghiță, că teza de doctorat este o lucrare care îi aparține în totalitate, menționând că nu a plagiat.

Ulterior, a fost sesizat și Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) pentru verificări. Consiliul a concluzionat, pe 8 decembrie, că procurorul șef al DNA nu a plagiat în lucrarea „Combaterea crimei organizate prin dispoziții de drept penal”, propunerea fiind de menținere a titlului de doctor.