EXCLUSIV | Plicul descoperit la Ambasada Rusiei conține un PRAF. Acesta urmează să fie analizat

Publicat: 17 02. 2023, 18:31
Actualizat: 17 02. 2023, 18:39
Plic suspect la Ambasada Rusiei / Colaj foto

Un plic cu un conținut suspect a fost descoperit vineri după-amiază la Ambasada Rusiei din București. Acesta a fost ridicat și analizat de specialiștii Serviciului Român de Informații. Surse au declarat, pentru GÂNDUL, că plicul conține un praf, acesta urmând să fie analizat.

Poliția și Serviciul Român de Informații au fost solicitate în această după-amiază la Ambasada Rusiei de la București, după ce angajații instituției au primit un plic ce avea un conținut suspect.

În urma verificărilor efectuate de Serviciul Român de Informații, plicul suspect descoperit la Ambasada Rusiei nu ar conține totuși material pirotehnic.

”În legatura cu plicul ridicat de la Ambasada Rusiei, precizam ca au fost incheiate activitatile pirotehnice. Nu a fost depistat continut de material pirotehnic. Se continua investigatiile de laborator”, informează SRI.

Reamintim că, la finalul anului 2022, o scrisoare-capcană trimise Ambasadei Ucrainei de la Madrid a explodat, rănind o persoană. Din acest motiv, SRI tratează cu maximă seriozitate incidentul din București, punând în aplicare procedurile specifice în astfel de cazuri.

De altfel, scrisori suspecte au ajuns, acum două luni, și la Ambasada Ucrainei. Pe plic era același expeditor ca plicurile-capcană primite de diverse autorități din Spania. Atunci, un angajat al Ambasadei Ucrainei ar fi observat că este vorba despre același nume trecut în dreptul expeditorului și a alertat autoritățile.