EXCLUSIV | Țesuturile organice descoperite de SRI în plicurile de la Ambasada Ucrainei, fragmente de intestine!

EXCLUSIV | Țesuturile organice descoperite de SRI în plicurile de la Ambasada Ucrainei, fragmente de intestine!
EXCLUSIV | Țesuturile organice descoperite de SRI în plicurile de la Ambasada Ucrainei, fragmente de intestine!
Publicat: 07/12/2022, 19:52

Într-un comunicat de presă, Serviciul Român de Informații anunță că, în urma primelor analize de laborator efectuate asupra plicurilor suspecte trimise la Ambasada Ucrainei de la București, au fost descoperite urme de țesuturi organice.

Gândul este în măsură să dezvăluie, în exclusivitate, ceea ce SRI nu a putut face public.

Ancheta va stabili dacă sunt intestine umane sau de proveniență animală

Conform unor surse judiciare, în plicurile de la Ambasada Ucrainei au fost descoperite fragmente de intestine! La aceste țesuturi organice a făcut SRI referire în comunicatul de presă de mai devreme, despre care Gândul a scris AICI.

Ancheta urmează să stabilească dacă sunt intestine umane sau de proveniență animală.

„În legătură cu cele două plicuri suspecte ridicate în cursul zilei de ieri (n.r. – marți, 6 decembrie), de la ambasada Ucrainei din București, vă facem cunoscute următoarele aspecte:

În urma primelor analize de laborator, s-a constatat că în plicuri nu se află conținut de interes pirotehnic și nici alte substanțe periculoase. Menționăm că analizele specifice au arătat că plicurile conțin fragmente de țesuturi organice, iar pentru stabilirea provenienței acestora este necesară o analiză suplimentară pe care o vor efectua instituțiile abilitate ale statului. Pe componenta prevăzută de atribuțiile legale pe care le are SRI, verificările întreprinse de noi s-au finalizat. Vă mulțumim!”, a transmis Serviciul Român de Informații într-un comunicat de presă.

Reamintim că una dintre scrisorile-capcană trimise Ambasadei Ucrainei de la Madrid a explodat, rănind o persoană. Și din acest motiv, SRI a tratat cu maximă seriozitate incidentul petrecut la București, punând în aplicare procedurile specifice în astfel de cazuri. La finalul intervenției, plicurile suspecte au fost ridicate în vederea expertizării.

Potrivit unor surse Gândul, scrisorile suspecte ajunse la Ambasada Ucrainei aveau același expeditor ca plicurile-capcană primite de diverse autorități din Spania. Un angajat al Ambasadei Ucrainei ar fi observat că este vorba despre același nume trecut în dreptul expeditorului și a alertat autoritățile.

Contactată de reporterii Gândul, Ambasada Ucrainei nu a comentat subiectul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase