Ploiești: Unul dintre lampioanele lansate spre cer de Revelion a ajuns pe o copertină care a luat foc

Publicat: 01 01. 2014, 18:56

Sute de ploieșteni au înălțat spre cer lampioane, la trecerea în noul an, unul dintre acestea aterizând pe copertina unui centru comercial din Ploiești, echipajele de pompieri intervenind pentru stingerea flăcărilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Aproximativ 15.000 de ploieșteni au ieșit în centrul orașului, în noaptea de Revelion, la momentul trecerii în noul an sute de lampioane fiind lansate către cer.

La miezul nopții, spectacolul organizat de Primăria Ploiești în centrul orașului a fost întrerupt de un foc de artificii care a durat zece minute, iar imediat după ce artificiile s-au oprit, în centrul orașului s-au auzit sirenele autospecialelor de pompieri, care au intervenit pentru stingerea unui incendiu care a cuprins copertina unui centru comercial.

Potrivit martorilor, copertina a luat foc după ce un lampion lansat greșit a căzut peste ea.

În urma incidentului, nu au existat victime, iar copertina a fost distrusă.

Centrul Ploieștiului a fost blocat, la miezul nopții, de oamenii care au ieșit să vadă focul de artificii organizat de administrația locală.

În mai multe orașe din județul Prahova oamenii au ieșit în stradă la miezul nopții. Astfel, potrivit estimărilor jandarmilor care au asigurat liniștea publică la Câmpina aproximativ 6.000 de persoane au petrecut în stradă trecerea în noul an.

La Breaza, aproximativ o mie de oameni au ieșit pe străzile orașului la cumpăna dintre ani în timp ce în stațiunea Azuga de pe Valea Prahovei 1.800 de turiști și localnici au petrecut Revelionul în stradă.