PMP, al patrulea partid care discută la Cotroceni cu Klaus Iohannis

Publicat: 11 10. 2019, 12:48

Președintele UDMR Kelemen Hunor a declarat, la finalul consultărilor de vineri la Cotroceni, că UDMR a propus mai multe variante de Guvern președintelui Klaus Iohannis, un premier din Uniune, un prim-ministru independent, nu tehnocrat, susținut politic și variata Ludovic Orban șef al Executivului.

Liderul USR, Dan Barna a declarat, după discuțiile cu șeful statului, că au vorbit despre necesitatea unui nou Guvern care să aibă ca obiectiv principal organizarea alegerilor anticipate în luna februarie sau martie a anului viitor.

Președintele PNL, Ludovic Orban a afirmat, la finalul consultărilor de la Cotroceni, că o listă a noului Cabinet va fi făcută publică numai după ce va exista o decizie în forurile statutare ale PNL și după ce vor fi purtate discuții cu alte partide. Liderul liberal a precizat că partidul e oricând pregătit să formeze un Guvern, dacă i se va solicita acest lucru.

Despre alegeri anticipate, Orban a spus că PNL este dispus să susțină această variantă, în cazul în care va exista un consens între partidele parlamentare.

Chiar dacă inițial liderul PSD Viorica Dăncilă anunțase că social-democrații vor participa la consultările de la Cotroceni, ulterior aceasta a spus că a anunțat că PSD nu va mai merge, pentru că nu a existat un Comitet Executiv în partid pentru a lua această hotărâre. Președintele PSD a adăugat că speră ca niciun membru de partid să treacă peste această decizie.

Moțiunea de cenzură a fost adoptată, joi, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, fiind 238 de voturi „pentru”, patru „împotrivă” și trei voturi anulate. Votul a fost secret cu bile.