PNL depune luni moțiunea împotriva ministrului Muncii. Lia Olguța Vasilescu, acuzată că a creat „haos” în sistemul de salarizare și cel fiscal

Publicat: 12 02. 2018, 14:48
Actualizat: 27 03. 2019, 19:51

„PNL în cadrul BEx a votat și a fost de acord cu textul moțiunii simple împotriva ministrului Muncii. Moțiunea va fi depusă astăzi și va fi intitulală: >”, a declarat deputatul PNL Mara Calista, la finalul ședinței Biroului Executiv al PNL.

Mara Calista a afirmat că moțiunea simplă vizează actele normative care „nu au făcut decât să creeze un haos și mai mare în sistemul de salarizare, dar și în cel fiscal”.

Deputatul PNL a amintit „Legea 153 – legea salarizării unitare, care nu a mai fost unitară și a devenit legea salariilor negative; Ordonanța 4 care privea supraimpozitarea contractelor part-time; Ordonanța 79 privind transferul contribuțiilor de la angajator către angajat; Ordonanța 82 care diminuează cu până la 30% punctul de pensie acordat pensionarilor, începând cu anul 2018 și scăderea procentului în ceea ce privește scăderea pilonului 2 de la 5,1 la 3,75%; Ordonanța 60 privind unitățile protejate și amenzile din ce în ce mai mari care vor fi aplicate mediului privat din Românai care nu angajează minim 4% persoane cu dizabilități și, nu în ultimul rând, Ordonanța nr. 3/2018, emisă în cursul săptămânii trecute, cea care a primit aviz negativ de la, culmea, ministrul Justiției al PSD pentru că într-adevăr creează o discriminare și se încalcă un principiu constituțional în ceea ce rpivește salarizarea și fiscalitatea în România”, spus Calista.