PNL, interzis în centrul Alexandriei. „Nu se poate să nu dea voie oamenilor să se manifeste public”

Publicat: 12 04. 2019, 17:15

La Primăria Alexandria a fost convocată vineri o ședință extraordinară, în urma căreia s-a decis interzicerea manifestațiilor publice în centrul orașului.

Primarul Alexandriei, Victor Drăgușin, a spus că măsura este necesară pentru că în zona centrală vor fi amplasați iepurașii de Paște.

Alertat de colegii liberali, senatorul Eugen Pîrvulescu, lider al PNL în Teleorman, a mers la ședință. Ulterior, senatorul a declarat că mitingul anunțat de liberali nu va mai avea loc pe data de 20 aprilie, însă va fi pregătit un marș electoral de mare amploare.

„Se produce aici o încălcare gravă a Constituției României, nu s-a întâmplat asta în ultimii 30 de ani în Teleorman și noi oricum facem marș. Nici nu discut cu ei. Le-am spus lucrul acesta. Este grav, dacă spuneau unii ceva despre ei până astăzi, eu îi apăram, dar de astăzi mi-e clar că aici e dictatură. Democrația a murit în Teleorman. Nu se poate să nu dea voie oamenilor să se manifeste public. Le-am spus și consilierilor locali că e grav ce au făcut astăzi. Nu e în atribuția consilierilor locali să interzică manifestările publice și au motivat că vine iepurașul în fața Casei de Cultură”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, senatorul Eugen Pîrvulescu.

Ședința extraordinară a Consiliului Local Alexandria a fost convocată de primarul din Alexandria, Victor Drăgușin.

La sfârșitul săptămânii trecute, PNL Teleorman a depus la Primăria Alexandria o cerere pentru autorizarea unui miting electoral în fața Casei de Cultură din oraș. Liderii partidului au estimat că la manifestație vor fi prezenți aproximativ 7000 de oameni.