Poliția a luat băncile la control, după jaful armat din Ajunul Crăciunului

Publicat: 27 12. 2012, 15:38
Actualizat: 06 07. 2016, 16:12

Poliția Capitalei a început un control la toate unitățile bancare din București, pentru a verifica dacă sunt respectate măsurile de securitate privind depozitarea și transportul banilor.

Acțiunea, care va dura joi și vineri, vine după ce în Ajunul Crăciunului o sucursală Raiffeisen din Pipera a fost jefuită de către o persoană care i-a amenințat pe funcționari cu un pistol.

Polițiștii caută în special să vadă dacă sistemele electronice de alarmă și de protecție a banilor funcționează, dar și dacă băncile au pus în aplicare măsurile pe care Poliția le-a cerut, ca urmare a altor controale din acest an. Cu câteva zile înainte de jaful din Pipera, polițiștii instruiseră personalul băncii respective cum să acționeze în cazul unui jaf.

Poliția Capitalei a anunțat că, în cazul băncilor care au pază umană, vor instrui paznicii cum trebuie să supravegheze acțiunile curente din bancă. De asemenea, Poliția va îndemna băncile să impună un acces controlat al clienților în bancă, în apropierea orei de închidere a programului de lucru sau la lăsarea întunericului.