Poliția atacă studenții și călugării budiști reuniți la Rangoon

Publicat: 15 02. 2012, 10:30
Actualizat: 05 06. 2012, 00:47
Junta militară din Myanmar a început, miercuri, reprimarea mișcării în favoarea democrației care a cuprins întreaga țară, impunând restricții de circulație, operând zeci de arestări și atacând manifestanții cu bastoane și gaze lacrimogene.

Junta militară din Myanmar a început, miercuri, reprimarea mișcării în favoarea democrației care a cuprins întreaga țară, impunând restricții de circulație, operând zeci de arestări și atacând manifestanții cu bastoane și gaze lacrimogene, relatează AFP.

Polițiștii, dotați cu bastoane, au atacat miercuri manifestanții de la Rangoon, lovind fără discriminare studenții și călugării budiști reuniți în apropiere de celebra pagodă Shwedagon, au declarat martorii oculari.

Manifestații, al căror număr a fost estimat la 700 de persoane, au fugit, în timp ce militarii înconjurau zona, au precizat sursele citate.

Poliția a arestat totuși zeci de civili și de călugări, potrivit martorilor oculari.

Manifestanții s-au împrăștiat în câteva minute în timp ce militarii înamați au înconjurat zona. O mie de protestatari s-au strâns apoi în apropiere, dar polițiștii au utilizat gaze lacrimogene pentru a-i dispersa, potrivit martorilor.

"Sunteți niște brute!", scandau protestatarii la adresa forțelor de ordine. Polițiștii au tras apoi focuri de avertisment.

Potrivit martorilor, focuri de avertisment au fost auzite și în alte cartiere ale capitalei, unde aveau loc alte manifestații.

Circa 100.000 de persoane, printre care și călugări budiști, au protestat, luni și marți, față de regimul militar de la Rangoon.