Poliția Capitalei a efectuat verificări la mai multe societăți comerciale și a aplicat amenzi în valoare de 245.000 de lei pentru o serie de nereguli

Publicat: 21 05. 2023, 09:20
Actualizat: 21 05. 2023, 09:34
FOTO - Captură video: Poliția Capitalei

Poliția Capitalei a desfășurat în noaptea de sâmbătă spre duminică verificări la sediile mai multor societăți comerciale din București și a aplicat amenzi în valoare totală de 245.500 lei pentru abateri privind evidența financiar contabilă, fumatul în spații închise, sisteme de pază.

Potrivit reprezentanților Poliției Capitalei, polițiștii au efectuat în această noapte, o acțiune care a avut drept obiectiv menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, la nivelul municipiului București.

La acțiune au participat și Inspectoratul pentru Situații de Urgență B – IF, precum și inspectori din cadrul ANAF, ANPC, ITM și DSVSA.

Activitățile au fost efectuate în scopul prevenirii și combaterii faptelor antisociale, protejarea vieții și sănătății persoanelor, precum și a patrimoniului public și privat.

În cadrul acțiunii au fost controlate 19 societăți comerciale, ocazie cu care au fost aplicate 30 de sancțiuni contravenționale în valoare de 245.500 lei, după cum urmează:

Polițiștii au aplicat sancțiuni în valoare de 23.500 de lei pentru abateri privind evidența financiar contabilă, fumatul în spații închise, sisteme de pază.

ISU – B IF -111.500 de lei

DSVSA – 50.000 lei si ordonanță de interzicere a activitatii pentru un operator economic

ANAF – 45.500 de lei

ANPC – 15.000 lei si oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea deficientelor pentru un operator economic.

Poliția Capitalei mai transmite că astfel de acțiuni vor continua, în vederea asigurării unui climat optim de ordine și siguranță publică.