Poliția din Singapore încheie ancheta în cazul accidentului provocat de o mașină a ambasadei române

Publicat: 16 02. 2012, 10:04
Actualizat: 26 02. 2012, 19:01
Poliția a încheiat ancheta în cazul accidentului provocat în decembrie de o mașină a ambasadei române în Singapore, relatează site-ul Channel News Asia.

Poliția a încheiat ancheta în cazulaccidentului provocat în decembrie de o mașină a ambasadei româneîn Singapore, relatează site-ul Channel NewsAsia.

Duminică, o purtătoare de cuvânt a poliției a declarat cădocumentele anchetei se află în prezent la biroul ProcuroruluiGeneral, „pentru direcționarea lor, în vederea luării măsuriloradecvate”.

La 15 decembrie, o mașină aparținând ambasadei române, un Audi A6de culoare neagră, a lovit trei pietoni, către ora locală 03.10 (14decembrie, 21.10, ora României), la Bukit Panjang. Una dintrevictime, Tong Kok Wai, în vârstă de 30 de ani, a suferit untraumatism cranian și a murit în ziua de Crăciun, iar ceilalți doipietoni au fost, de asemenea, răniți.

Diplomatul Silviu Ionescu, însărcinatul cu afaceri al ambasadeiRomâniei la Singapore, a anunțat ulterior poliției că mașina a fostfurată. El a plecat în România la scurt timp după accident.

Văduva lui Tong a a angajat serviciile unui avocat, Subhas Anandan,specializat în drept penal.

Ministerul român al Afacerilor Externe a solicitat, la 5 ianuarie,Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție săinvestigheze accidentul și a decis de asemenea rechemarea de lapost a lui Silviu Ionescu, însărcinat cu afaceri a.i. în Singapore,pentru a sprijini derularea anchetei de către organelejudiciare.

Mediafax