Poliția îl caută în România pe liderul a trei suspecți arestați, după drama din Austria: 71 de cadavre în descompunere găsite într-un camion înmatriculat în Ungaria

Publicat: 28 08. 2015, 13:07
Actualizat: 28 08. 2015, 17:37

Potrivit site-ului ziarului elvețian, este vorba despre operațiuni de căutare a celor care se fac vinovați de drama de pe autostrada austriacă, la sud de Viena.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, scrie cotidianul austriac Krone, citat de către Le Temps, poliția austriacă a procedat la trei arestări în Ungaria.

Cele trei persoane s-ar afla în spatele traficului de imigranți cu autoutilitara.

De asemenea, poliția austriacă desfășoară operațiuni de căutare a liderului acestei „mafii”, care s-ar afla în România, potrivit aceleiași surse.

Poliția austriacă a recuperat în noaptea de joi spre vineri 71 de cadavre, în descompunere, ale unor imigranți, găsiți într-o autoutilitară abandonată pe banda de staționare de urgență a autostrăzii care asigură legătura între Neusiedl și Parndorf.

Potrivit autorităților austriece, autoutilitara, de 7,5 tone, ar fi părăsit Budapesta miercuri, la prima oră, către frontiera austro-ungară. Vehiculul ar fi traversat frontiera în noaptea de miercuri spre joi.

Vehiculul, înmatriculat în Ungaria și inscripționat cu logoul unei firme slovace de carne de pasăre, a fost abandonat joi dimineața.

Șoferul nu a fost de găsit.

Ministerul român al Afacerilor Externe preciza joi că niciun cetățean român nu este implicat în cazul autoutilitarei abandonate în Austria, după ce Janos Lazar, șeful de cabinet al premierului Ungariei, Viktor Orban, a afirmat joi că șoferul veviculului abandonat în Austria, în care erau zeci de imigranți morți, este cetățean român.

Polițiile austriacă și ungară au lansat o anchetă comună.

Anunțul cu privire la găsirea vehiculului a fost făcut în timp ce cancelarul german Angela Merkel participa joi, la Viena, la un summit cu liderii a șase țări din Balcanii de Vest, care au cerut un „plan de acțiune” UE în vederea stopării imigranților.

„Suntem cu toții tulburați de această veste teribilă”, a declarat Angela Merkel. „Este un avertisment să trecem la treabă, pentru a soluționa această problemă și a da dovadă de solidaritate”, a subliniat ea.