Polițist cercetat disciplinar de Poliția Județeană Mureș, după ce ar fi amenințat un șofer

Publicat: 22 07. 2013, 19:49
Actualizat: 06 02. 2016, 18:25

Un polițist este cercetat disciplinar de conducerea Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Mureș, după ce un șofer din Baia Mare a reclamat că a fost amenințat de agent, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de IPJ Mureș, incidentul ar fi avut loc în 12 iulie, când un echipaj de la Secția de Poliție Rurală din Breaza, care acționa pentru prevenirea accidentelor rutiere pe DN 15 A, a oprit în comuna Lunca, un autoturism condus de un bărbat din Baia Mare, care depășise neregulamentar.

Șoferului i-a fost reținut permisul de conducere, pentru o perioadă de 30 de zile, fiind, de asemenea, amendat.

Luni, șoferul din Baia Mare a depus o reclamație la IPJ Mureș, împotriva unuia dintre polițiști, motiv pentru care s-a dispus cercetarea acestuia de către Inspecția disciplinară, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Mureș, Andreea Pop.

„Întrucât la Inspectoratul de Poliție Județean Mureș a fost primită o sesizare, conform căreia unul din membrii echipajului de poliție ar fi avut un limbaj neadecvat față de șoferul autoturismului, conducerea inspectoratului a dispus cercetarea prealabilă a polițistului de către Inspecția disciplinară. Am primit o sesizare, luni, de la șoferul din Baia Mare, că polițistul l-ar fi amenințat, însoțită de o filmare cu telefonul mobil, care urmează să fie analizată”, a arătat Pop.