Polițist din Pitești lovit cu pumnii și picioarele, dar și cu un levier de proprietarul unui TIR

Publicat: 12 09. 2013, 23:12
Actualizat: 29 07. 2014, 17:51

Un polițist local din Pitești a fost lovit cu pumnii și picioarele, dar și cu un levier de mai multe persoane, între care și proprietarul unui TIR, după ce agentul a vrut să-l amendeze pe șoferul autovehiculului respectiv întrucât parcase neregulamentar, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Polițistul local a spus că a văzut un TIR parcat pe domeniul public și a oprit să-l amendeze pe șoferul acestuia, moment în care proprietarul autovehiculului și alte persoane au început să-l lovească cu pumnii și picioarele, dar și cu un levier, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Eram de serviciu pe strada Depozitelor, am văzut un TIR parcat pe domeniul public, am oprit pentru a-l sancționa pe șofer în zonă fiind indicator Oprire interzisă. Nu am apucat să stau de vorbă cu el că proprietarul TIR-ului a sărit la noi și ne-a spus că nu avem ce căuta în acea zonă. I-am explicat că acel TIR e pe domeniu public, dar el a luat un levier, iar pe mine au sărit trei persoane, m-au împins, m-au lovit, m-au târât. Au dat cu pumnii, palmele și picioarele, dar și cu levierul. M-au lovit foarte rău. Nu mă așteptam să se întâmple așa ceva. Un alt șofer de TIR m-a ajutat și le-a spus agresorilor să mă lase în pace să-mi fac datoria. Dar i-au rupt și lui tricoul. Nu am mai avut asemenea incidente de șase ani și jumătate de când lucrez”, a declarat polișistul Ionuț Ion.

Persoanele care l-au lovit pe agent au fost duse la sediul Poliției Locale pentru audieri.

„Polițistul a încercat să-i spună șoferului că a parcat neregulamentar, dar asupra lui a sărit proprietarul TIR-ului și câțiva angajați care l-au luat la bătaie, iar primele date arată că agresorii erau beți. Ulterior, polițistul a reușit să scape și a ajuns la sediul instituției cu cămașa ruptă, murdară de sânge și lovit. Pentru loviri și alte violențe agresori riscă între 3 luni și 2 ani de pușcărie, dar încadrarea juridică a agresiunilor provocate unui polițist în exercițiul funcțiunii urmează să fie realizate după emiterea certificatului medical al acestuia”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Pitești, Bogdan Aristănțoiu.

Agentul agresat a fost transportat la spital.