Polițiști români trimiși în Olanda să prindă hoți de buzunare la parada gay

Publicat: 31 07. 2014, 12:03

Misiunea polițiștilor români se desfășoară în perioada 31 iulie – 3 august, cu ocazia Gay Pride – serie de evenimente ce include și o paradă gay la Amsterdam.

„Misiunea polițiștilor români vizează acordarea de sprijin și asistență directă autorităților olandeze care instrumentează cauze de natură judiciară referitoare la infracțiuni contra proprietății – furturi din buzunare. De asemenea, polițiștii acționează pentru facilitarea schimbului de date și informații de interes polițienesc cu caracter operativ, pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor”, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX, joi, de Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).

Aceasta este cea de-a treia misiune organizată în baza „Programului de lucru privind cooperarea dintre România și Olanda 2014-2015”, ce cuprinde activități de analiză și cunoaștere a domeniului traficului de persoane, al traficului de droguri, al criminalității informatice și al infracțiunilor organizate contra proprietății.

Prima a avut loc în perioada 25-27 aprilie, la Amsterdam, cu ocazia Zilei Regilor, eveniment la care au participat aproximativ 1.000.000 de persoane, iar cea de-a doua, în perioada 13-16 iunie, la Festivalul Indian de Vară, la care au participat circa 16.000 de oameni.

Potrivit IGPR, autoritățile olandeze au apreciat cele două misiuni desfășurate de polițiștii români.