Polițiștii au descins la 40 de firme de panificație din București. UPDATE

Publicat: 08 05. 2014, 09:10
Actualizat: 31 07. 2014, 14:23
Polițiștii care verifică, joi, firmele de panificație din Capitală au dat 14 amenzi, în valoare de peste 62.000 de lei și au descoperit la unele societăți controlate fapte de evaziune fiscală, pentru care vor fi deschise dosare de cercetare, prejudiciul estimat în aceste cazuri fiind de 500.000 lei.

Patruzeci de firme de panificație din București sunt verificate, joi dimineață, de polițiștii de la investigarea fraudelor, potrivit unor oficiali din Poliția Capitalei.

Până la ora transmiterii acestei știri, echipele de control au constatat la unele dintre firmele verificate fapte de evaziune fiscală, pentru care vor fi întocmite opt dosare penale. Prejudiciul produs de firmele suspectate de evaziune fiscală a fost estimat, până în prezent, la aproximativ 500.000 de lei.
De asemenea, au fost date 14 amenzi, în valoare totală de peste 62.000 de lei, iar polițiștii au verificat și o sută de autovehicule.

Acțiunea este în desfășurare, iar la finalul acesteia vor fi comunicate rezultatele finale obținute în urma verificărilor.

Oficiali din Poliția Capitalei au declarat, pentru MEDIAFAX, că polițiștii verifică dacă reprezentanții societăților comerciale din domeniul panificației comit infracțiuni de evaziune fiscală, în contextul reducerii, anul trecut, a TVA-ului la pâine de la 24 la 9%.

Sursele citate au precizat că pentru verificări au fost mobilizați aproximativ o sută de polițiști.