Polițiștii au intervenit cu spray lacrimogen la protestul ”Fără mască în școlii” de la Mangalia: ”Jos labele de pe copiii noștri!” (VIDEO)

Publicat: 20 09. 2020, 08:35
Actualizat: 06 04. 2021, 15:50
Polițiștii au intervenit cu spray lacrimogen la protestul ”Fără mască în școlii” de la Mangalia: ”Jos labele de pe copiii noștri!” (VIDEO) Foto: captură video

La fel ca și în celelalte orașe, în Mangalia câteva zeci de persoane au ieșit, sâmbătă, pe stradă să-și arate nemulțumirile cu privirire la regulile impuse de autorități, purtarea obligatorie a măștilor de protecție în școli.

Adunați în fața Primăriei din Mangalia, aceștia au strigat în nenumărate rânduri „Jos masca!”. La acest eveniment au fost și forțele de ordine.

S-a folosit spray lacrimogen

La un moment dat a avut loc și o altercație între un polițist și un protestatar, soldată cu utilizarea de către polițist a spray-ului lacrimogen pe care acesta îl avea în dotare, potrivit Replica Online.

”Animalelelor”, ”jos labele de pe copiii noștri”, ”fără botniță” au scandat oamenii adunați îm Mangalia.

Protest anti-mască în Piața Universității! Peste 200 de persoane scandează că educația se face în ”cuști de plexiglas”

Peste 200 de persoane s-au adunat, sâmbătă la amiază, în Piața Universității pentru a protesta împotriva măsurile luate de Guvernul României în contextul pandemiei de COVID-19. Protestatarii susțin pe pagina evenimentului că „mișcarea și exercițiile cu mingea de la Educație Fizică nu transmit viruși, ci aduc sănătate”, ba mai mult, „ profesorii sunt educați, nu gardieni de la școala de corecție”.

Oamenii au vuvuzele, fluiere şi mesaje împotriva autorităţilor şi împotriva ”dictaturii sanitare”. ”Jos dictatura”, ”Libertate” şi ”Nu vă credem”, ”Copiii noştri nu sunt cobaii voştri” sunt doar câteva dintre scandările participanţilor la protest. De altfel, aceștia spun că cer ”şcoli, nu lagăre”.