Polițiștii de frontieră de la Vama Veche au avut o surpriză când au percheziționat o mașină. Ce ascundea un olandez în portbagaj

Publicat: 22 06. 2015, 11:50
Actualizat: 04 08. 2015, 20:11

Potrivit Gărzii de Coastă, la sfârșitul săptămânii trecute, în punctul de frontieră de la Vama Veche s-au prezentat pentru a intra în țară un olandez, în vârstă de 64 de ani, aflat la volanul unui autoturism marca Alfa Romeo, înmatriculat în Bulgaria, însoțit de un cetățean bulgar, de 53 de ani.

În timpul controlului efectuat în comun de polițiștii de frontieră români și bulgari au fost găsiți un bărbat și un copil, ascunși într-un loc special amenajat între portbagaj și bancheta din spate.

Verificările au stabilit că cei doi sunt cetățeni sirieni, tatăl de 28 de ani fiind însoțit de fiul în vârstă de 11 ani, care au ales să treacă ilegal în România cu scopul final de a junge într-o țară din Spațiul Schengen.

Cei doi migranți sirieni, șoferul și însoțitorul acestuia, au fost predați autorităților bulgare, conform protocolului de frontieră româno – bulgar, pentru continuarea cercetărilor și dispunerea măsurilor legale ce se impun.