Polițiștii din centrele de reținere și arestare preventivă trebuie să învețe limba țigănească. Cine plătește cursurile

Publicat: 03 03. 2015, 17:37
Actualizat: 03 03. 2015, 19:40

„Durata proiectului este de 24 luni, iar valoarea totală eligibilă maximă a contractului de finanțare este de 1.286.598 de euro, 1.093.607,96 de euro finanțare și 192.989,64 de euro cofinanțare. Astfel, pentru amenajarea a 52 de Centre de Reținere și Arestare Preventivă, vor fi achiziționate o serie de bunuri materiale, în funcție de nevoile identificate, respectiv materiale necesare îmbunătățirii infrastructurii, în conformitate cu instrumentele internaționale relevante privind drepturile omului.

Vor fi elaborate programe și materiale de instruire pentru polițiștii care își desfășoară activitatea în Centrele de Arestare și Reținere Preventivă, un ghid de bune practici, precum și o broșură referitoare la probleme legate de discriminare și respectarea drepturilor omului. De asemenea, vor fi organizate sesiuni de învățare a limbii rromanes și cursuri specializate pe probleme întâlnite în activitatea de zi cu zi a polițiștilor din centre, precum și tematici referitoare la drepturile specifice ale deținuților.

Totodată, vor avea loc sesiuni de cunoaștere a legislației internaționale privind drepturile omului. 884 de polițiști vor beneficia de formare din partea Consiliului Europei, pe parcursul mai multor sesiuni de instruire”, relevă un comunicat al Poliției.