Polițiștii din Ialomița fac percheziții în București și trei județe, la suspecți de evaziune fiscală. La cât se ridică prejudiciul

Publicat: 18 02. 2015, 08:19

Polițiștii, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița, desfășoară o acțiune care vizează probarea activității infracționale a șapte persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani și folosirea cu rea-credință a creditului societății.

Din cercetări a reieșit faptul că, în cursul anului 2014, cei în cauză ar fi creat circuite economice și financiare fictive, cu scopul de a transfera sarcina fiscală către societăți cu comportament tip fantomă sau care ulterior au intrat în faliment. O parte din sumele de bani obținute în acest mod ar fi fost transferate către diverse societăți și persoane fizice din afara României, iar o altă parte ar fi fost introdusă în circuitul societăților ca aport de capital pentru justificarea și reintroducerea în circuitul legal al acestora.

Prejudiciul este estimat la peste 22.000.000 de lei. La percheziții, participă polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Investigații Criminale, Ordine Publică, Arme Explozivi și Substanțe Periculoase și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița. Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații.