Polițiștii l-au recunoscut și i-au făcut semn să oprească. Totul s-a terminat cu focuri de armă.

Publicat: 19 11. 2016, 18:05
Actualizat: 20 11. 2016, 11:23

O patrulă mixtă de siguranță publică formată din polițist și jandarm, în timp ce executa serviciul de patrulare pe strada Râul Mare din Cugir, a făcut semn de oprire unui autoturism de teren care circula spre oraș.

La volanul acestuia a fost recunoscut un tânăr din Cugir despre care polițiștii aveau date că ar obișnui să conducă fără permis.

„Șoferul autoturismului nu a oprit la semnalul polițistului, motiv pentru care s-a pornit în urmărirea lui, iar în urmărire jandarmul din patrulă a folosit armamentul, executând mai multe focuri de armă”, potrivit unui comunicat de presă trimis, sâmbătă, de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Alba.

Bărbatul a abandonat autoturismul pe un drum forestier ce duce spre localitatea Călene și a încercat să scape de urmăritori, însă ulterior a fost identificat și reținut de polițiștii din Cugir.

„Față de R.A., de 30 de ani, din Cugir, a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis și a fost luată măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore”, potrivit IPJ Alba.

Cercetările sunt în desfășurare.